De leukste kindvriendelijke wandelroutes in jouw provincie

Alexander
Alexander
18 april 2021
Delen

West-Vlaanderen

Brugge: Tillegembos

In Brugge kan je gezellig wandelen en spelen op het provinciedomein Tillegembos. De groene rand rond Brugge met zijn mooie bossen en kastelen biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. Zo is er een speelplein voor de kids en de mogelijkheid om te picknicken of iets te consumeren in de cafetaria.

Deze wandelroute is bovendien toegankelijk met de kinderwagen dus ook de allerkleinsten kunnen mee om van een heerlijke wandeling te genieten.

Aantal km: route’s van 2km, 3km en 12km
Toegankelijk met de buggy? Ja
Praktisch: speelplein, kasteel lang de wandelroute, picknick mogelijkheden en cafetaria
Startpunt: Tillegemstraat 85, 8200 Brugge – Link naar Google Maps.

Ieper: Palingbeek

Net buiten Ieper, temidden een bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Een prachtige omgeving die bestaat uit poelen, moerassen, bos, boomgaarden, bloemrijke graslanden, ligweiden en een speelplein die voor een leuke uitstap met het gezin kan zorgen. Alle wandelpaden zijn voorzien van bewegwijzering die je de mooiste plekjes langs deze route laten zien. Een echte aanrader!

Aantal km: 7,5km
Toegankelijk met de buggy? Sommige paden zijn voorzien om met een buggy te bewandelen.
Praktisch: speelplein, picknickweide, boerderij
Startpunt: Nabij de parking van het provinciedomein De Palingbeek (Palingbeekstraat 18, 8900 Zillebeke) – Link naar Google Maps.

 

Roeselare: Collivijverroute

Een gezellige landelijke wandeling die je meeneemt van de oude spoorwegbedding langs enkele gezellige vijvers en ligweides, oorlogsmonumenten en een paardenmanege. De volledige route is geschikt om met de buggy te doen en biedt hier en daar leuke punten om een gezellige pauze of picknick te houden.

Toegankelijk met de buggy? Ja
Startpunt: Hazegoedweg, 8800 Roeselare – Link naar Google Maps.

Oost-Vlaanderen

Geraardsbergen: Gavers en Nuchten

In Geraardsbergen vind je deze uitdagende en speelse wandeling waar de kids ten volle van zullen genieten. Je trekt erop uit richting Provinciaal Domein De Gavers. Daar vind je onder meer een speeltuin waar de kleintjes zich kunnen uitleven.

Volgende stap: natuurgebied De Nuchten, dat je verkent vanop een leuk knuppelpad. Spot samen vogels, geniet van de prachtige natuur en blaas achteraf uit in een eetcafé in de buurt. Let wel: met 14 kilometer is dit een stevig tochtje. Maar gelukkig kan je ‘m mooi in twee delen als je dat wilt.

Aantal km: 5 – 14km
Toegankelijk met de buggy? Sommige paden zijn voorzien om met een buggy te bewandelen.
Praktisch: speelplein, eetcafé
Startpunt: Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen – Link naar Google Maps.

Merelbeke: Liedermeerspark

Dit leuk aangelegde park aan een vijver is voorzien van een speelpleintje waar de kids zich naar hartenlust kunnen uitleven en een koffie- en theehuisje met een leuk terras. Na een deugddoende wandeling kan je hier genieten van wafels, poffertjes of ijsjes. Het parket is ideaal om met de kinderwagen door te wandelen. Daarnaast is de speeltuin uitgerust met een toilet en een ververstafel.

Toegankelijk met de buggy? Ja
Praktisch: speelplein, koffiehuis, toilet, ververstafel
Startpunt: Verlorenbroodstraat, 9820 Merelbeke – Link naar Google Maps.

 

Schellebelle: Galloway wandelroute

Deze wandelroute trekt dwars door de Kalkense Meersen en ligt op de oever van de Schelde waar de Galloway runderen vrij kunnen rondlopen en grazen. Je kan urenlang wandelen langs de Schelde wandelen langs de uitgestrekte graslanden. Een kleine safari waar de kinderen zeker veel plezier aan zullen beleven. Een echte aanrader!

Aantal km: 8km
Toegankelijk met de buggy? Ja, ongeveer 3/4e van de wandelpaden zijn verhard. Onverharde paden kan je makkelijk vermijden
Startpunt: Aard 1, 9260 Wichelen – Link naar Google Maps.

 

Vlaams Brabant

Diest: Vallei van de Zwarte Beek

De Vallei van de Zwarte Beek is een prachtig natuurgebied waar je uren in kan vertoeven met het gezin of met familie. Een verlaten visvijver met een leuke kijkhut waaruit je de lokale fauna en flora kan spotten. Langs het natuurgebied zijn er ook tal van mogelijkheden om iets te drinken of te eten.

Aantal km: 2km – 8km
Toegankelijk met de buggy? Ja
Startpunt: Dorpsstraat 34, 3545 Halen – Link naar Google Maps.

 

Rotselaar: Wijngaardberg

De Wijngaardberg in Rotselaar is een gebied dat bestaat uit wijngaarden, boomgaarden, bos en heide. In elk seizoen is het hier heerlijk wandelen en vertoeven. Een steile klim brengt je naar het uitzichtpunt die je een prachtig zicht geeft over het ganse gebied. Voor kinderen is er op de noordhelling een leuk speelbos waar ze zich helemaal kunnen uitleven.

Aantal km: 3km, 8km en 23 km
Toegankelijk met de buggy? Nee
Startpunt: Weg beneden de Wijngaard 1, 3111 Rotselaar – Link naar Google Maps.Gerelateerd

Alles bekijken
Baby's en peuters

Van wieg naar kinderbedje: hoe beginnen we er aan?

indoor activiteit met kinderen Kleuters

Tips om het chagrijnige humeur van je kids op te vrolijken

Kleuters

Rusttijd inbouwen met de kids