Dé speelgoedbox om met kinderen op restaurant te gaan

Alexander
Alexander
2 april 2021
Delen

Op restaurant gaan met de kinderen kan soms een hele uitdaging zijn. Er is nu eenmaal niet in elk eetadresje een speelhoek of speeltuin voorzien. Je zal dus af en toe toch gaan uiteten op een plaats die niet meteen afgestemd is op je kids. De kinderen moeten vaak lang stilzitten en om te vermijden dat ze het restaurant op stelten zetten grijpen we al snel eens naar de iPad. Om te zorgen dat het aantal boze blikken van andere tafels beperkt blijft, stellen we je graag voor aan “De Restaurant-Speelbox”. Geen catchy naam, dus verzin gerust zelf een nieuwe 😉

Met deze kleine “speelkit” proberen we het restaurantbezoek voor je kids zo aangenaam mogelijk te maken, wat op zijn beurt zorgt voor jouw quality time. Het prikkelt hun zintuigen, helpt hen bij hun motorische bewegingen, en hoewel het redelijk beperkt is qua materiaal zijn er toch veel verschillende speelcombinaties mogelijk.

Wat stop ik in de speelkit?

Laat ons even kijken wat we allemaal in onze restaurant-box kunnen steken. Daarna leggen we uit waarom we deze items hebben gekozen.

  • Een leeg doos waar doekjes in zaten
  • Diertjes
  • Zwarte plastic spinnen
  • Kleine auto’s
  • Speelkaarten
  • Doos met kleurpotloden
  • Pagina’s uit een kleurboek

En ja, al deze items passen normaal gezien perfect in een klein koffertje.

Waarom kiezen we deze items?

De kleine doekjes container is gemakkelijk te openen, gemakkelijk mee te nemen en heeft een gleuf om speelgoed in te steken en uit te halen. Dat is activiteit nummer 1. Kleine dieren, spinnen en kaarten in en uit de container halen.

De auto’s, dieren en spinnen zijn klein genoeg om aan tafel onder glazen te verstoppen.

Speel een onbeperkt aantal eenvoudige kaartspellen voor peuters.

In restaurants hebben ze vaak kleurpotloden en stiften, maar die ontbreken vaak een punt of zijn helemaal opgebruikt. Vandaar de kleurpotloden en kleurboek pagina’s. Door onze eigen potloden en kleurplaten mee te nemen, kan je de aandacht van je kids langer vasthouden en kunnen ze zich langer bezighouden.

Bewaar deze kit voor later!

De restaurant-box zal het restaurantbezoek met je kinderen stukken aangenamer maken. Je kan de box makkelijk in de auto laten liggen zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Toegegeven, met een tablet of smartphone kunnen de kids zich ook makkelijk in stilte bezighouden maar op die manier gaan de kids al snel te veel tijd op deze toestellen doorbrengen. In de restaurant-box kan je zaken steken waar de kids graag mee spelen en kan je regelmatig afwisselen om het amusant te houden.

En heb je geen zin in het samenstellen van een restaurant-box? Ga dan even door onze kindvriendelijke adresjes.

Smakelijk!Gerelateerd

Alles bekijken
Tips

Een gezinschema als je thuis bent tijdens Covid-19?

Activiteiten

De leukste kindvriendelijke wandelroutes in jouw provincie

indoor activiteit met kinderen Kleuters

Tips om het chagrijnige humeur van je kids op te vrolijken