Tips om het chagrijnige humeur van je kids op te vrolijken

indoor activiteit met kinderen
Alexander
Alexander
15 april 2021
Delen

Een chagrijnig kind in huis hebben is voor niemand leuk. Vaak heeft dit zijn weerslag op jouw humeur als ouder en kunnen de andere kids er ook al snel last van krijgen. Hoe ga je hier best mee om? Of hoe kunnen we de chagrijnige bui gemakkelijk verhelpen? Wij hebben enkele simpele trucjes opgelijst die het humeur van je kind binnen de kortste keren terug kan opvrolijken.

Wat helpt het best bij een humeurige bui? Activiteiten. Een hapklaar spelletje of uitje kan het verschil maken. Ze werken kalmerend voor je kinderen en geven ze de afleiding die ze nodig hebben om hun gemoed terug op te vrolijken.

De tips in deze lijst zijn geen luxe activiteiten of ingewikkelde opstellingen. Het zijn snelle manieren om je kind iets te geven om zich op te concentreren en even bezig te houden.

In bad met veel schuim

Niets lost een slecht humeur sneller op dan een lekker badje voor de kids, zeker met extra bubbels. Steek je kindje in bad met enkele van zijn leukste speelgoedjes, uiteraard enkel de waterbestendige.

Treasure Walks

Als het echt slecht gaat in huis, neem ze dan mee naar buiten. Zie de wandeling als een soort schattenjacht. Neem een ​​tas mee en laat de kids hem vullen met leuke vondsten. Een paar minuten nemen om samen in de natuur te zijn, het geeft hun humeur een enorme boost.

Als we thuiskomen kunnen we onze schatten opnieuw bovenhalen en kunnen de kids ze nog pimpen als ze willen. Haal de stiften en andere attributen boven en laat ze zich naar hartenlust uitleven.

wandelen met kinderen

Lees een boek voor

Haal de kids even volledig uit hun dagelijkse routine. Laat ze hiervoor hun favoriete boek(je) kiezen. Lees het zelf voor, of laat ze het eventueel zelf voorlezen aan elkaar. Een spannend verhaaltje, en hun grumpy humeur verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bak iets lekkers

Bakken is een andere geweldige manier om de slechte dag van een kind te doen keren. Maak het niet te moeilijk (bijvoorbeeld Brownies) en betrek de kids zo veel mogelijk in het bakproces. Geef iedereen zijn taak zodat ze georganiseerd kunnen werken. Werk samen om iets lekkers te maken en zodra ze uit de oven zijn kan iedereen genieten van de overheerlijke baksels.

Dit heerlijke brownie recept wordt gegarandeerd een succes en met weinig ingrediënten kan je al aan de slag. Laat het smaken!

 

indoor activiteit met kinderen

Versier hun speelgoed

Als kinderen chagrijnig zijn hebben ze vaak de neiging om hun eigen speelgoed saai te vinden. En dan wordt het moeilijk.. Want wat doe je als zelfs hun eigen speelgoed hen niet meer interesseert?

Laat ze hun speelgoed naar hartenlust versieren! Kies samen een thema en geef hen de vrijheid om te knutselen. Kinderen zijn dol op alles wat glittert, en op die manier kunnen ze ook leren zelfstandig spelen. Alleen maar voordelen ;).

Chagrijnige dagen zijn zwaar voor iedereen, maar een paar trucjes of activiteiten in de gereedschapskist kunnen het verschil maken. Veel succes!Gerelateerd

Alles bekijken
Activiteiten

De leukste kindvriendelijke wandelroutes in jouw provincie

Baby's en peuters

Van wieg naar kinderbedje: hoe beginnen we er aan?

Tips

Een gezinschema als je thuis bent tijdens Covid-19?